Har lite för mycket tid att läsa hästannonser för mitt eget bästa nu när jag sitter hemma sjukskriven. Ganska kul att läsa om ”framtida SM-hästar” som är tio år gamla men inte töltsatta än, alternativt med inlagda bilder där de går i grisepass.

Trots att jag varit inne i hästeriet länge är det fortfarande roligt att läsa i text om ston med snopp och vita ballar. Barnsligt, jag vet…

Det speciella med islandshästannonser är att det ofta säljs hästar ”med färg”, gärna lite dyrare förstås. Hur ser en häst utan färg ut? Genomskinlig? 😉 (En häst ”utan” färg är de som är fuxar, svarta eller bruna utan några ”roliga” tecken eller blå ögon etc.)

Idag ligger det flera annonser ute på hästar ”som syns”. Spännande. Självlysande? Jag tänker mig att Mímir är en häst ”som syns” då man lägger märke till hans vita ben, med det funkar ju inte på hösten i en lerig hage hehe.

Annonser