Etiketter

, , ,

Igår drog jag in till Sundbyberg för att skriva på papper på jobbet, gå till läkaren, gå till barnmorskan och till sist gå på första föräldragruppträdden. Hepp.

När jag träffade läkaren sist för två veckor sedan mådde jag skit och fick då ta blodprover. Enligt resultaten jag fick igår hade jag höga vita blodkroppar pga ngn infektion, riktigt låga järndepå-värden samt låg lågt på vitamin B12. Nu mår jag bra igen, lite väl trött kanske, men fick order att öka mitt järntillskott till 2 tabletter om dagen samt börja käka Betolvex (vit B12) morgon och kväll. (Magen kommer inte tycka om så mycket järntillskott! Den protesterar redan rejält på den enda dagliga tablett som jag hittills ätit.) Detta plus min vanliga medicin samt graviditetsvitaminerna… Ser ut som ett knarkupplag i badrumsskåpet med alla askar med piller. 750 spänn gick allt på hos apoteket. Puh.

Hos barnmorskan var allting bra. Kurvan på magen går stadigt uppåt kring normalvärdet, barnets hjärtljud var bra och likaså mitt blodtryck. Fick läkartid om en vecka för att dubbelkolla min livmodertapp då sammandragningarna ökat de senaste veckorna. Troligen ingen fara men lika bra att kolla så inte Karate Kid ploppar ut för tidigt.

Kim var med på föräldrakursen. Hört mycket blandat om hur bra/dåligt det brukar vara men just denna kursen var riktigt bra. Nu är det tre gånger kvar och nästa gång ska vi prata psykoprofylax.

Blev väckt kl 4 i morse av Xavi som ville, men inte kunde, kräkas. Varningsklockorna för magomvridning började genast ringa men hittills har han inte börjat svullna upp, har lugn puls, fina slemhinnor och han kan äta. Däremot går han sedan dess periodvis oroligt runt och småhulkar, slickar sig om nosen och verkar allmänt besvärad. Han vill också vräka i sig gräs. Har stoppat i honom en omeprazol om det skulle vara ngn sorts magkatarr men sitter och funderar på om han har något sitter som fastnat i svalget/matstrupen på honom, ex en trästicka eller ngt vasst, alternativt om han har ett ”gräsfågelbo” i magsäcken som stör eller en hårboll. Just nu är han lugn men funderar på att åka in och ge lugnande så jag kan gräva ordentligt i halsen på honom samt röntga. Avvaktar någon timme till.

Annonser