Etiketter

, ,

Blev minst sagt chockad när jag vaknade i morse och klockan stod på 13.58. Snacka om att jag måste varit slut i både kropp och huvud.

Tog med mig Xavi in till Rimbo och hämtade upp min nya lila Kånken datorväska (läs stand in för skötväska) och TENS-apparat.

F27171-580_0

Kim hjälpte mig placera TENS-elektroderna när jag kom hem. Lite knepigt få dit dem på ryggen själv. Tryckte igång den på ett smärtlindringsprogram och vilken känsla! För första gången på månader har jag inte ont eller en känsla av kramp över skulderbladen. Fantastiskt! Världen känns med ens mycket ljusare, trots höstmörkret. 😀

TENS är en förkortning för transkutan elektrisk nervstimulering. Elektriska strömmar leds genom huden och aktiverar då kroppens eget smärtlindringssystem. Helt ofarligt för barnet.

Bild på själva apparaten minus sladdarna till klisterlappselektrodplattorna

Bild på själva apparaten minus sladdarna till klisterlappselektrodplattorna

Jag köpte en Cefar Femina då den kan användas av gravida under förlossningen också. När jag var inne på Huddinge och genomgick den tråkiga aborten förra året var deras TENS-apparat den enda smärtlindring som faktiskt fungerade på mig. Tänkte att jag vill använda TENS vid förlossningen denna gång med. Fördelen med att ha en egen apparat är att jag kan använda den redan under latensfasen hemma som ju brukar på gå ett antal timmar.

Feminan kan också användas för att ge massage, öka cirkulationen i svullna ben och som muskelstimulator för uttöjda magmuskler (efter förlossningen förstås).

I löööööve my TENS!

Annonser