Etiketter

, , , , ,

Sovit skitdåligt då jag haft sån huvudvärk. Vaknade flera gånger under natten. Tog alvedon igår kväll och ska ta en till nu samt försöker hinka i mig så mycket vatten som möjligt.

Mímirs skållor har nästan helt ramlat bort såg jag i morse när jag la på honom regntäcket. Duktig häst! Strålrötan verkar också borta men jag tänkte fortsätta behandla både skållor och röta i ca 1 v till samt att han ska få stå inne ett par nätter i veckan tills vidare för att verkligen få torka upp.

Strålfåran där rötan suttit har breddat sig fint. Det är inte längre svårt att få dit en gasbindebit med kopparsulfat på, jag svär betydligt mindre i alla fall 😉 Helt enkelt är det ju inte som höggravid att pyssla med hovar men Mímir är väldigt duktig på att lyfta, och hålla upp, sina fötter.

Idag kommer kameleonterna få flytta in i sitt nybyggda terrarium. Vi har tillverkat ett av våtrumsmatta samt myggnät som är mycket större och ffa luftigare än det de sitter i nu. Kameleonter är väldigt känsliga som terrariedjur och det är därför de får en uppgradering av boende. Det, plus att de sprayas med rikliga mängder vatten dagligen och det blir alldeles för blött i det gamla terrariet. Ska ställa in en monstera-planta som de kan klättra i tills jag hunnit köpa på mig lite fler växter. Grenar som kan inredas med har vi gott om på tomten. Slänger upp en bild på hur det blev senare.

Annonser