Etiketter

, ,

Terrariet är inte färdiginrett än men kameleonterna fick flytta in igår i alla fall. Hanen fick något slags kåtslag och försökte para honan men utan större framgång, hon var skitsur på honom. Idag vid lunchtid lyckades de få till det så med lite tur blir det kameleontungar om fem månader. 🙂

Mímir sov ute i natt och idag när jag skulle hämta in honom ur hagen kom han först inte när jag ropade. Efter ett tags kallande började han långsamt gå mot mig och Kim och gick då lite på tvären, tänk krabbgång. Efter att han osmidigt hoppat över diket utanför hagen såg jag att han lyckats få in vänster bakben genom magkryssgjordarna!?! Inte konstigt han hade svårt att gå när han var ihopsurrad som en bit kassler.

Hittade ingen hälta och inga synliga skador på honom förutom upptufsad svettig päls ovanför vänster has och han verkade lite öm i huden vid palpation. Skulle tro han har lite blåmärken på huden men svårt att se för allt lurv.

Kopparsulfatet har förvandlat strålens färg till gräsgrön vilket ser lite lattjo ut. Pillade in ännu mer sånt i strålfåran så det får verka under natten. Tjärdrevet jag beställt har inte hunnit komma än. Inte för att det verkar behövas längre…

Bebisen är som vanligt väldigt aktiv. Hon snurrar runt och byter läge i magen hela tiden. Tvärläge verkar vara dagens favorit.

Annonser