Etiketter

, ,

Idag går jag in i vecka 37 av graviditeten vilket innebär att bebisen räknas som färdigbakad. Hon väger troligen knappt 3 kilo och ska nu mest bara tjocka på sig underhudsfett. Ställde mig på vågen i morse. Har gått upp 10,8 kilo sen inskrivning hos MVC men om jag räknar från min vanliga vikt är det 13,8. Inte så farligt. Har börjat lägga på mig lite extra vätska men jag tycker jag ser ut som vanligt förutom min enorma klotrunda mage. Magen är stor både framåt och åt sidorna.

Själv sover jag mest dagtid. Har ett helvete att sova på nätterna då bebis lever rövare och fogar och sammandragningar jävlas med mig. Att vända mig i sängen känns knappt görbart längre. Sover ofta i soffan halvsittandes.

Igår släppte framfogen också så nu är ingen av mina fogar i bäckenet det minsta stabila. Jag har tidigare sagt jag gått som en anka men nu är det mycket värre. Nu går jag som en berusad anka på rullskridskor… Det enda positiva med den nya situationen är att jag inte är halt på bara ena sidan längre utan nu är jag lika ”halt” på båda sidorna, blir nästan sjösjuk av att jag vaggar så mycket från sida till sida. Känns bättre att inte slita så snett på kroppen.

Xavi håller på att krevera av att jag bara sover och han inte får någon stimulans. Har jättedåligt samvete för honom men jag kan tyvärr inte göra något åt det just nu. Drömde till och med i natt att jag plötsligt kunde gå normalt (vilken oerhörd lättnad!) och det första jag gjorde då var att gå en långprommis i skogen med Xavi. Längtar efter att kunna röra mig!

Mímir fick stå inne förrgår natt. Han kom travandes i hagen när han såg mig och Kim komma. Gullehäst. Han mår finfint min lilla häst. Hovis kommer den 1:a december. Får se om det blir skor på eller bara verkning. Troligen bara verkning. Hans strålar är så fina och breda att jag tror han får bra grepp även när det är halt.

Annonser