Sovit 5-6 timmar de senaste två nätterna. Trots det är jag pigg på dagarna!?? Inatt gick jag och lade mig kl 5 på morgonen. Ingen aning om hur lång tid det tog för mig att somna, kände mig helt hypad. Helskumt. Kanske börjar ladda inför förlossningen?

Tog mig in till Sumpan efter lunch för barnmorskebesök. Det var väldigt bra att ha vinterdäck på bilen!

Magen växer (SF 35) och barnets hjärtljud (140) lät bra. Däremot har mitt blodtryck gått upp. Det låg på 130/80, vilket iofs räknas som godkänt men jag brukar ju ligga åt det lägre hållet (120/60). Hade även äggvita i urinen samt lite vita blodkroppar. Det blir den sjuttioelfte urinodlingen de skickar på mig…

Mitt Hb låg på 120 vilket är precis på godkänd nivå. Och jag som hade hoppats på att få slippa äta järntabletter två gånger per dag.

Blodtrycket, min suddiga syn, äggvitan och huvudvärken ger vissa misstankar om att jag håller på att utveckla havandeskapsförgiftning. Förhoppningsvis inte men för säkerhets skull ska jag nu mäta blodtrycket hos barnmorskan en gång i veckan framöver.

Annonser