Etiketter

Det blir ett lugnt nyårsfirande här på Mälhamra i år. Kim är iväg och handlar och ska sen plocka upp sin mamma på vägen ut. Det blir bara vi fyra ikväll. Jag ska göra mjölkchokladmousse till efterrätt 🙂

Tänkte stalla in Mimir ikväll för säkerhets skull om nu någon skulle få för sig skjuta raketer ikväll. Tror inte han skulle bry sig nämnvärt men hästar är flockdjur och om någon blir rädd tenderar resten haka på. Nä, in med hästen på box med smarrigt hö så slipper matte ens fundera på att bekymra sig över staketskadad häst.

Jag tycker det är så skönt att bo här ute på landet i nyårstider. Några enstaka raketer vid tolvslaget men annars är det lugnt. Xavi är ju skottfast men jag har tidigare fått hundar förstörda genom att idioter kastat smällare på dem etc och det är skönt att slippa ha ögon i nacken på promenaderna för att undvika muppar som tycker det är roligt att skrämmas. Usch, blir arg bara av att tänka på det nu.

En annan fördel men landet är den smidiga skotträningen Xavi får av jägarna som skjuter på skjutbanan en bit bort. Blir som naturligt bakgrundsljud och extremt odramatiskt. Vet inte varför jag kom in på ämnet skottfasthet nu men kan bara konstatera att det finns otroligt många djur som lider av skotträdsla och är fullständigt livrädda i flera veckor kring nyår. Vet hur jobbigt det är och vill inte vara med om det igen.

Annonser