Etiketter

, ,

Knatade till stallet i solskenet med My och Xavi. Blev genomsvettig trots minusgraderna då all snö gjorde det tungt att gå med barnvagnen. Xavi hoppade mest i de igensnöade dikena och var helnöjd.

Tittade till Mimir i hagen och såg att han var blodig på ovansidan av kotan på vänster framben. My, som låg i vagnen utanför hagen, bestämde sig för att börja illgråta så jag ringde runt till jag hittade någon på gården som kunde gå med barnvagnen när jag tog in och undersökte hästen. Snälla Göran var hemma och gick en runda med My. Visst vet jag logiskt att hon inte tar skada om hon gråter några minuter men min kropp håller inte med. Tårarna börjar rinna och mjölken sprutar så fort hon gråter och det gör det aningens svårt att koncentrera sig.

Mimir haltade inte och var inte varm i hoven eller svullen i benet när jag tog in honom. Sköljde bort blodet och såg att det bara var ett ytligt jack i huden, troligen från en brodd. Såg betydligt mer dramatiskt ut med blodet på hans vita ben än vad det faktiskt var tack och lov. Hade brodden skadat kotleden hade det varit katastrof.

Lite typiskt att det kom en massa snö precis efter Mimir skoddes utan snösulor. Kladdade på lite manutredningsgel under hovarna för att han ska slippa snöstyltor i natt iallafall.

Annonser