Etiketter

, ,

Första uteritten på sex månader! Weeeee!

Plockade in en trött Mimir från hagen. Kom visst lagom till förmiddagsluren… Han hade ingen lust att komma in. Löste det genom lite frivilligt grim-påtagande och knäckebröd som belöning vilket gjorde susen. Han blev betydligt mycket mer positiv 😉

Passade på att köra lite intensivträning på att stå stilla bredvid pallen innan sadling och tränsning för att jag skulle ha en chans att komma upp på honom utan assistans. Får inte upp foten tillräckligt högt för att nå stigbyglarna annars. Suck.

Kom upp utan problem med hjälp av pallen i alla fall. Red Kärringrundan. Mimir var lite skeptisk till vissa soptunnor och plogpinnar vilket kändes fullt förståeligt då det var ett halvår sedan han reds ut. Lite tittig och småskutt över smältvattenrännor men inget mer dramatiskt än så.

Mimir kändes riktigt trevlig att rida på. Hans hals bars särskilt väl, lång och välvd. Hans långa vila har inte skadat ett dugg vad jag kan märka.

Jätteskönt att få komma ut på vägarna igen! Hade inte ont alls. Kunde inte låta bli att tölta några meter och det gick fint.

När jag gick hem från stallet var jag stel i höfterna, fick ta kortare steg och hade lite ont men betydligt mindre än förra gången jag red.

Annonser