Etiketter

, ,

Höll mig i skinnet när stallkompisarna drog ut på lång uteritt i det strålande solskenet. Varken jag eller Mimir är fysiskt redo för det just nu men jag var väldigt sugen på att ignorera det.

Kände mig ordentligt taggad inför ridningen och lät därför bli sadeln även denna gång för att minska risken att bli för ambitiös. Kallas för självinsikt 😉

Började lite smått från marken i paddocken med vändningar och förflyttningar. Satt upp med hjälp av pallen och arbetade tio minuter i skritt. Frustande nöjd häst med ärlig eftergift. Härligt!

Avslutade med att rida Kärringrundan med fokus på skritt i olika tempon och skrölt med lång överlinje. Lade in några korta sträckor med tölt från skrölt också.

Väldigt nöjd med Mimirs attityd och arbete idag. Han var både mjuk, pigg och ambitiös, för att inte tala om stabil när han höll sig lugn trots att vi fick en lös skällande setter i hälarna. Ägaren hade visst ingen fungerande inkallning? Suck. Hade verkligen kunnat gå illa med något annat ekipage. Inte ju alla hästar som är så hund- och störningstränade som Mimir.

Annonser