Stack till stallet vid halv åtta-tiden på kvällen när Kim kommit hem och kunde ta My ett tag.

Dagens aktivitet blev ett ca 20 minuters longeringspass i paddocken. Lite stretchade övningar nära mig först och sedan longering med fokus på avslappning och lydnad.

Alla longerhjälper satt som en smäck trots han inte blivit longerad på evigheter. Han är underbar att jobba med från marken. Otroligt lyhörd. Hade med longerspöet ut men det behövdes inte då han lyssnade på enbart mitt kroppsspråk och handtecken.

Ville mest kolla av hans balans på böjda spår och se vad vi har att jobba på framöver. Jag kunde se att han är starkare i sitt vänstra bakben då han i vänster varv självmant satte det benet rakt under tyngdpunkten. Tendenser till att minska volten åt vänster samt drev iväg utåt i höger varv. Höger bakben i höger varv sattes utanför tyngdpunkten, dvs la han tyngden på det vänstra.

Provade även trav i båda varv. Han fick ”hoppa in” i traven för att komma in i den de första gångerna men sen fick han kläm på det och travade på i fin takt på volten.

Han får sova inne i natt och torka upp sina hovar.

Annonser