Etiketter

,

Mímir har fått löss. Plöööööö!

Det saknas päls fläckvis under manen högst upp på halsen på båda sidor. Jag kunde inte se några kryp, troligen pga dåligt ljus, men det såg verkligen ut som ett typiskt  angrepp av pälsätare. Jag hade lite medel som funkar mot löss och behandlade honom på en gång. Vi är inte kompisar längre tycker Mímir 😉 Skitäckligt få massa kemikalier hällda på sig.

Tråkväder med ett par plusgrader, blåst och regn. När jag och My kom till stallet hade Inger plockat in alla hästar i Mímirs hage på grund av vädret. Vilken service!

Två hästar står dessutom med kolikliknande symptom just nu och då blev jag lite nojjig. Mímir står ju alltid och gräver i marken efter käk och sandkolik känns inte som ett otänkbart scenario. Brukar ju ge loppfrön regelbundet i vanliga fall men nu när jag knappt kan rida får han inte betfor så ofta och därmed inte heller loppfrön. Han är rätt svårflörtad med mat och är inte helt enkel få i fröna. Idag blötte jag hö och strödde över loppfrön och det fungerade.

Annonser