Etiketter

Skämdes rejält idag när Mímir skulle skos kl 14. Jag hade tänkt ta in honom tidigt så han fick torka upp innan hovis kom men My är mitt inne i tredje utvecklingssprånget och har låtit mig sova tre timmar i natt. När jag väl fick somna vaknade jag kl 13 och då var den planeringen körd. Mímir var så lerig när jag hämtade honom i hagen att hans vita strumpor inte syntes…

My hängde med i sin babybjörn och var grinig samtidigt som jag torkade lera från Mímirs hovar med tvättlappar samt fick hjälp av stallkompisar med hovkratsning och sopning med piasavakvast. Kvasten var riktigt bra få bort lera med 😉

Strålfåran höger fram är fortfarande lite väl djup och trång men blöder inte längre vid upprensning.

På vänster fram, ca 1,5 cm ned från hovens början, hade han en lång ytlig klyfta/spricka längs hela hoven med blåmärke kring. De andra hovarna hade inget liknande. Skumt. Undrar hur han fått det?

De gamla skorna lades om och tåbrodden plockades bort. Mímir var allmänt muppig och ryckte bort fötterna ibland. Han var även väldigt pigg ut från hagen. Vårkänslor? Han fick i alla fall stå inne och torka upp ordentligt.

Xavi var så duktig på väg hem från stallet. En katt kutade över vägen precis framför nosen på honom och han brydde sig knappt. Duktig vovve!

Nu har Kim slutat plugga för kvällen och kunde ta lillan ett tag. Jag tänkte passa på att skriva lite. Får se hur det går då jag är vansinnigt trött och därmed mosig i huvudet. Skrivandet går bra när jag väl får loss lite tid att vara själv. Är riktigt nöjd med handlingen.

Annonser