Etiketter

, , ,

Känns som det enda jag gjort den senaste veckan är att amma eller agera napp. Lillan är väldigt amningskrävande just nu. Ännu mer än vanligt…

Nu har Kim äntligen skrivit sina tentor och jag kunde äntligen gå till stallet och leka med hästen. Lite synd att det fina solskensvädret ersatts med snöfall men det gjorde inte så mycket, jag var mest glad att få komma ut själv.

Plockade in en blöt Mímir från hagen. Vi fick ridsällskap med Drengur och red Kärringrundan. På sista raksträckan fick hästarna tölta på och det gillade Mímir. De fick inte gå så fort de ville i början, även om Mímir först försökte, men sedan gjorde Drengurs matte pussljud för att han skulle öka farten och det hörde Mímir och satte iväg i full kareta. Det är inget ljud jag brukar använda men Mímir förstod ändå. Lite roligt hur snabbt han klarar tölta trots minimal träning. 🙂

Avslutade med ett kort pass i paddocken. Red utan stigbyglar. Takt- och tempoförändringar i skritt med massor av halvhalter. Lade in lite töltfattningar efter en stund.

I och med att jag red utan stigbyglar fick jag verkligen tänka på att göra halvhalter och se till att hästen inte blev framtung och drog mig ur sadeln. Kände att jag tenderar fuska och spänna rumpa och knän för att spjärna emot och det är ju inte rätt.

Avslutade passet på en mycket mjuk och trevlig häst. Det är verkligen härligt att komma iväg och rida en stund. Ger otroligt med energi.

Annonser