Etiketter

,

Det var riktigt rått och blåsigt när jag gick till stallet. Mimir verkade tycka det med då han kom mot mig i hagen.

Det blev ett pass i paddocken med störning från ett annat ekipage. Red med dressyrspö och det var kanske lite överdrivet med tanke på hur överkänslig han var för det, bara jag bytte spöhand. Lite av vår toleransträning verkar ha fallit i glömska.

La undan stigbyglarna framför sadeln från start och jobbade med halvhalter, steglängdförändringar och vägar. Fick kämpa rätt bra för att få honom att inte spänna sig och ta kortare steg. Det gick men var inte helt enkelt. Halvhalterna börjar sitta mycket bättre nu.

Lite övergångar mellan skritt och tölt här och var och sedan när det andra ekipaget lämnade paddocken provade jag lite trav. Det gick över förväntan! Ingen smärta i bäckenet alls trots att jag red lätt. 🙂

Först tänkte jag han kunde få jogga av sig på långa tyglar men han gick så bra på korta tyglar att det blev lite voltarbete först. Provade även att galoppera lite vilket Mimir verkade uppskatta. Det gick att få honom hålla galoppen även på en volt även om den kanske inte var så jätterund, ehum.

Jag log från öra till öra på slutet. Det kändes så bra att få rida ordentligt igen och Mimir är verkligen rolig att rida. Blev överraskad hur bra han gick i traven. Han har aldrig gått i en sån bra form där.

Igår kunde Mimir ligga och njuta i vårsolen minsann

Igår kunde Mimir ligga och njuta i vårsolen

Annonser