Etiketter

, , ,

Eftersom Kim skulle spela innebandy igår, onsdag, passade jag på att träna lite med hästen i tisdags. Lite surt att det varit jättefint väder hela dagen men börjat regna när Kim kom hem från jobbet och jag fick avlösning med lillan.

Det blev lite arbete från marken över upphöjda bommar i paddocken a la long-reining. Värmde upp i korta tyglar med lite krumelurer och volter. Kopplade över till tömmar och fokuserade på ökning och minskning av takt och tempo i skritt. Svårt, sa hästen. Väldigt nyttigt då Mimir gärna vill klampa iväg om det blir lite ansträngande men jag lyckades få till det väldigt bra. Long-reining tvingar honom hålla balansen helt själv då det inte är möjligt för mig att ens omedvetet fuska och låta honom hänga i tyglarna. Han brukar svara väldigt bra på det och få en fin rundad överlinje.

Fick till en lite högre samlad form och då skiftade jag fokus och lät honom gå över bommarna. Han hade det lite jobbigt med att lyfta hovarna tillräckligt högt och samtidigt placera dem rätt då avstånden inte var helt jämna. Det var styrketräning jag ville åt och det blev det, i kombination med hjärngympa he he.

Annonser