Etiketter

, , , ,

Red ut en timme idag. Kim, My och Xavi gick i förväg ut på Brahebergsvägen. Jag och Mímir red ikapp när jag lyckats borsta fram hästen från leran.

Mímir var jättehispig rent allmänt och såg spöken överallt. Inte likt honom men vi har inte ridit denna väg sedan i juli förra året så han är väl ursäktad. Vid ett stort nedsågat träd fick jag till och med sitta av och leda förbi honom. Tror aldrig jag behövt göra det någonsin tidigare? Ville inte chansa på att kunna sitta kvar när han började lätta i framdelen när jag satte press på honom. Det tog honom två sekunder att nosa på stockarna och sen skulle han beta. Inte sååå farligt mao…

Jag såg Kim o co längre bort på vägen och tänkte tölta ikapp. Mímir härjade rätt bra och ville gasa men jag envisades med att han skulle skritta ordentligt samt stå stilla i en halt och rygga innan han fick tölta. Kim undrade vad vi höll på med, hehe. Kan jag förstå när hästen står och studsar på stället och stampar med framhovarna i marken då han är så sur på mig. 😉

Kim lyckades fånga oss på bild i någon slags tölt

Kim lyckades fånga oss på bild i någon slags tölt efter det värsta utbrottet lugnat sig.

Tölten var inte den mest bekväma jag ridit direkt… Häst med vårkänslor och matte med träningsvärk från gympasset igår. Red några vändor i galopp så han fick springa av sig lite överskottsenergi.

Xavi plaskade i varenda snuskigt dike han kunde hitta och My hängde i selen och bet på remmarna.

Kylarprydnad ;)

Kylarprydnad 😉

Red asfaltvägen hemåt. Vi mötte både cyklar, motorcyklar och bilar med släp (en med en bunt trädgårdsmöbler och en med en stor vit båt). Nyttigt. Mímir skötte sig bra. Han tog nog lite stöd av att Kim gick bredvid.

Lillan ledsnade lite sista hundra meterna men var annars väldigt nöjd i selen. Kim vände henne framåt i selen när hon blev ledsen och det gjorde susen.

Annonser