Etiketter

, ,

Billiga pottor från IKEA

Billiga pottor från IKEA

Ovan visar mitt fynd på IKEA; pottor som numera är cavallettistöd. Jag och Kim fixade till sex upphöjda bommar ute i hästhagen, jämnt utplacerade på en stor oval, som jag tänkte använda för att träna upp Mímirs bärighet i galopparbete.

Igår kväll red jag dit på en omotiverad Mímir. Misstänker han lekt hysteriskt i hagen och var lite trött då han hade fullt med bitmärken i pälsen. Hade på boots och senskydd på frambenen och kortade stigläder.

Först fick han skritta över alla små hinder. Blev lite mer spännande än det var tänkt då han var rätt spänd i början och såg spöken överallt. Sen övergick vi till trav och till sist till galopp. Han har aldrig hoppat över bommar/små hinder med ryttare på. Några bommar råkade vi ta i någon slags tölt. Det var bra att Kim var med för han fick slita hårt med att bygga upp alla bommar Mímir pulvriserade i början… 😉

Efter några ”språng” taggade Mímir till ordentligt och ville springa massor och försöka gena här och där. Fokuserade då på att rida vägarna och bommarna korrekt och brydde mig mindre om gångart och då trillade polletten ner. Mer lydnadsträning i högre hastigheter åt folket!

Några hinder tog han riktigt fint faktiskt. Nu är det övning, övning, övning som behövs. Jag är riktigt nöjd att jag ändå satt så pass stadigt i sadeln som jag gjorde. 🙂

Annonser