Etiketter

, ,

Nu är stona här. 🙂 Igår åkte jag och Inger upp till Sundsvall med hästlastbil och hämtade hem mina två nya avelsston. Det tog en himla tid men vi åkte väldigt bekvämt i fordonet jag hyrt. (Synd man inte har någon miljon över till en egen hästlastbil. Sååå bekvämt!)

Det är två äldre, för tillfället väldigt bastanta, damer som tog resan väldigt bra. Maken till lättlastade hästar! Bara går rakt in i lastbilen ledd av en främmande människa. Det börjar bra!

De går nu i hagen utanför vårt hus och spanar på grannskapet. Isold är rödblack och 18 år och Öskubuska är 19 år och musblack. Nu ska de få bo in sig ordentligt och senare i vår får de åka iväg på betäckning.

Mätte med viktmåttbandet och Öskubuska landade på 438 kilo och Isold på 470! Wow… Man kan väl säga att jag fick dem för ett bra kilopris, hehe. Planen är att banta ner dem i lugn takt. De har tidigare stått på fri tillgång på hösilage och det är det slut med nu. Det blir småmaskigt hönät och portionskontroll för hela slanten.

IMG_3997 2.JPG

Händiga Kim jobbar med att koppla in flottören just nu så jag ska slippa springa med vattenslangen. Han var också snäll och fixade det sista med hagen och ligghallen när jag var iväg och hämtade hästar. Har köpt hem oxfilé till alla hjärtans dag-middag som kompensation. 😉

Annonser