Etiketter

, , ,

Red Mímir 25 minuter igår kväll. Han var extremt pigg men på slutet travade han i form på en stor åtta i paddocken.

Han behövde nog blåsa ur sig lite energi för idag var han grymt bra på lektionen för Ann-Marie Röst. Det började däremot mindre bra med att han inte tänkte bli fångad i hagen. Fick gå efter i tio minuter innan han behagade stanna. Inte van att bli fångad flera dagar i rad misstänker jag 😉 Det var ju flera år sedan jag hade svårt att fånga honom senast.

Sen tyckte Ann-Marie Mímir såg så sur ut när lektionen började. Han var jättegrinig men när vi väl satte igång förvandlades han till en väldigt dyr häst. Han gick sååå bra!

Började med att tölta på en stor volt och öka och minska storleken genom att antingen trycka ut eller in framdelen. Han fick gå i en lägre grundform och det fungerade väldigt bra. Mímir frustade och blev väldigt trevlig i kroppen.

Efter uppvärmningen började det svåra hehe. Vi skulle rida förvänd sluta på volt i skritt (ställa utåt och skicka ut bakdelen på utsidan av voltspåret). Det gick väl i något steg här och var. Får skylla på den förvirrade piloten (som lyckades göra en tankevurpa i andra varvet och red vanlig sluta jättelänge istället, *host*). Från den förvända slutan i skritt skulle jag aktivera innerskänkeln ordentligt och sen komma fram i tölt på volten. Det var jättehäftigt att känna hur hästens bakbensaktion verkligen kom igång. Han blev så samlad att det kändes som om jag satt på bakvalvet på sadeln. Så coolt!

Red även lite tölt på fyrkantsspåret med tempoväxlingar på långsidorna (fokus på att fartökningen ska komma från bakbenen och inte för att tygeln släpps).

Läxa blev att träna rörligheten i sidorna och ffa variera formen från grundform, mer rest form och tillbaka. Sikta på ökad elasticitet i hela hans kropp och se till att bakbensaktionen inte fuskas med.

Innan jag släppte ut honom i hagen stretchade jag hans ben. Med tanke på min träningsvärk efter passet kan jag tänka mig hur hans muskler känns.

Annonser