Etiketter

, , , ,

Helt otroligt vad tidigt jag gått upp på mornarna sen jag fick hem stona. Jag ställer ingen klocka men morgonfodrar ändå senast halv åtta varje morgon. Sen får jag en bra workout av att slåss med hösilagebalen för att den ska släppa ifrån sig lite käk också. Känner av både i armar och core-muskulaturen. Perfekt!

img_4052

Åkte förbi Granngården i Rimbo och köpte på mig lucernhack åt hästarna samt vete och korn till hönsen. Fodermajsen var tyvärr slut som vanligt. Lilla kycklingen fick även ett eget litet mattråg som jag kunde ställa mellan redena där inte de vuxna hönsen kommer åt att sno maten. Undulatfrö och lite ”havredamm” och små kokor jord får bli dieten ett tag framöver. Mamma höna ligger och knorrar och pratar med kycklingen hela tiden.

Mätte Öska och Isold med viktmåttbanden idag. De har båda gått ner 6 kilo. Öska väger nu 432 och Isold 464. Känns som ganska lagom takt på bantningen, kring 1 % i veckan. Fortsätter det så här är de nere under 400 kilo på 2,5 månad. Jag vill inte de ska minska för snabbt så de får fettlever och hyperlipemi så snabbare än så här får de inte gå ner.

Upptäckte att Isold har en mjuk svullnad strax bakom höger ljumske, på låret. Det verkar inte göra ont. PÅ andra sidan finns den inte så det borde inte vara en fettdepå (även om jag inte blivit helt förvånad med denna häst med tanke på hur hon ser ut i övrigt). Misstänker hon fått en spark och det är en svullnad efter det som håller på att lägga sig. Jag får hålla lite koll men tror som sagt inte det är någon fara.

Öska snorade ut en stor grön lobba i matbunken. Säkert sviter efter transporten förra veckan. Kände på lymfknutorna och hon är inte svullen någonstans. Får ha koll på henne med.

Jag och My ska ha tjejkväll ikväll då Kim ska iväg med kompisar på herrmiddag.

Annonser