Etiketter

, ,

Beslöt mig för att få lite ordning på både mig själv och hästen i förvänd sluta på volt i skritt, en övning som Ann-Marie introducerade på lektionen i torsdags.

Jag vet teoretiskt hur jag ska göra men det gäller att få kroppen att lyda också, och det på ett sätt som Mímir förstår. Det är inte svårt att få honom att flytta ut bakdelen utanför voltspåret men sen när han dessutom ska ställas åt motsatt håll från ”färdriktningen” då blir det komplicerat. Sluta på rakt spår går bra. Det största problemet är att jag rör ihop mina signaler till hästen tror jag.

För att göra det lättare hoppade jag upp barbacka. Då känner jag mer exakt vad hästen gör samt att jag kan inte sitta och skruva till mig eller luta åt fel håll för då ramlar jag av 😉

Red 25 min i paddocken. När de förvända slutarna fungerade på volt i båda varv avslutade jag. Fick till riktigt fint flyt till sist 🙂

Annonser