Etiketter

, , ,

Jag var så trött på väg hem från jobbet igår att jag fick sitta och sjunga och stänga av värmen för att inte somna. Hemskt. Tänkte ta en power nap på 20 minuter innan jag gick till stallet men det blev 45 minuter, och mycket piggare blev jag inte.

Mímir var bussig att fånga tack och lov, annars hade jag säkert gått hem igen… 😉 Verkade vara en engångshändelse förut.

Jag och Mímir red lektion ihop med Zola och Gandalf. Jag och Mímir fick börja som vanligt med att värma upp i arbetsform på en stor volt och bara fokusera på böjning genom hela kroppen. Det märks att det börjat hända saker med Mímir då han på en gång kommer igång med arbete med långa steg. När det såg bra ut i skritt blev det samma övning i tölt.

Generellt har Mímir lite svårare att böja sig åt vänster och jag måste då passa mig från att sänka inneraxeln; den ska upp och bakåt istället.

Efter uppvärmningen började arbete med samling. Vi red på fyrkantsspåret och vände upp på mittlinjen för att sedan flytta ut mot spåret igen i samma varv via skänkelvikning i tölt. A-M sa att skänkelvikning var en samlande övning i tölt, mer än i trav som ju har ett stävmoment, och det kändes onekligen så när jag red. Jag fick arbeta ordentligt för att inte låta hästen rinna iväg med för snabba steg.

Nästa steg var att, både på volt och på spåret, öka och minska farten. Han skulle öka farten för skänklarna (inte genom att jag släppte efter på tyglarna), men inte länga sig i kroppen, och sedan komma tillbaka och upp i samling via att jag fångade upp honom genom att dra ihop mina skulderblad en aning. Mímir är så lydig att det gick som en dans. 🙂 Kändes kul att han fick beröm för sin lydighet av instruktören. Då har jag gjort något rätt, hehe.

När jag skulle samla honom var det viktigt att behålla energin som jag laddat upp vid ökningen av farten. Jag fick lyfta handen en aning, typ en halv centimeter, och plocka lite och för varje gång jag gjorde serien skulle han kännas högre och högre framför sadeln. Det var urkul att att det gick så bra. A-M sa att trots att Mímir inte är en häst med stora frambensrörelser så fick han ibland till en sorts ”flick” med frambenen när han gick samlat. Coolt. Skulle vilja haft en film på det men jag tror jag vet vad hon menar.

Nu äntligen känns det som om både jag och hästen fått till ett bra arbete för samling. Mímir hatar att känna sig fångad och bromsad och jag vägrar ”dra ihop” min häst. Nu flödar energin framåt, uppåt eller både och.

 

Annonser