Etiketter

, , , , ,

Känner mig fortfarande lite vissen men det blir bättre och bättre. Solskenet hjälper också till.

My fick vara med när jag fodrade stona imorse. Hon är så söt när hon ser hästarna; blir jätteglad och pratar med dem. Xavi försöker som vanligt ta tillfället i akt att förse sig med godsaker från hönsens gödselstack och ser lika förnärmad ut varje gång jag påtalar att det är en dum idé.

Dubbla hönätsrutinen verkar fungera för Isold har mycket svårare kunna glufsa i sig allt på bara några timmar. När jag hängt upp nätet blir Isold dessutom skitnöjd att hon får hela nätet för sig själv i början och har än så länge inte förstått att det är för att Öskubuska får mer lättillgänglig mat borta hos mig, hehe. Blir spännande att se vad det gjort för deras vikt på lördag.

IMG_4511

Öskas ögon gör att jag tycker hon får ett lite bekymrat och milt uttryck. Det stämmer för hon inte är lika gå-påig som stentuffa Isold. Att hon har klippts lite ojämnt i man och pannlugg pga ”kardborreattack” i tidigare hem gör ju inte att hon ser tuffare ut heller 😉

IMG_4518 2

Det är en bit kvar men Öska börjar se mer ut som en häst nu än en köttbulle. Hängbuken blir ett senare projekt.

IMG_4516

Fettvalken framför Isolds juver ovan gör att jag kan förstå om man missar att ens betäckta sto gått tomt framåt vårkanten för det ser ju ut som om hennes juver har fyllt på.

Isold fick lite mjuka gallor på alla ben dagarna efter att skorna togs bort men nu har hon lika torra och fina ben som Öska. Bra! Det är verkligen en god grundkvalitet på de här hästarna. 😀

Uppfostringsmässigt är Isold som natt och dag mot när jag fick hem henne. Nu flyttar hon på sig direkt för mig och står aldrig i vägen eller försöker sno mat. Det handgripliga tiggandet har också slutat. Jag har varit jättenoga med att inte släppa igenom några fräcka beteenden från någon av dem och det har lönat sig. Isold har inte försökt skrämma/hota mig något mer heller sedan den gången i början hon inte fick som hon ville. Den gubben gick inte 😉

Beroende på ork ska jag försöka träna lite med Mímir ikväll när Kim kommer hem. Kanske lite arbete från marken?

 

Annonser