Etiketter

, , , , ,

Blev ingen ridning igår. Knatade bara förbi hagen med en morot till Mímir. Han tyckte det var helt okej 😉

Idag hade jag gett mig fasen på att rida. Kände mig dock jätteseg i kroppen när jag klafsat genom leran och bärgat Mímir till stallet. Paddocken såg dessutom väldigt blöt och tung ut så jag ändrade på planen och stack ut barbacka på Kippingevägen istället. Skönt kunna improvisera. 🙂

Mímir var jättepigg och tyckte jag var onödig som bara begärde skrittarbete. Arbetade igenom honom i sidorna via skänkelvikningar, öppnar och slutor med krav på långsamma steg. Det var nästan så det slog gnistor och kom rök i öronen på honom när han inte fick springa på vissa sträckor, hehe. Nyttigt att ta det lugnt ibland. Så fort han fick långa tyglar gick han mot tölten så jag fick passa honom hela tiden.

Mímir gjorde skolorna riktigt fint till slut. Slutorna var särskilt fina. Jag gillar barbackaridning för att bena ut komplicerade rörelser i lugnt tempo. Är riktigt nöjd med dagens pass.

Lät hästen stå kvar i sin box när jag gick hem. Han får sova inne inatt.

Annonser