Etiketter

, , , ,

Verkar som jag glömt skriva här på några dagar. Har inte hunnit med.

Red två gånger i helgen. Första gången blev det Mälhamravägen i skritt med Inger och Sol och sedan Brahebergsvägen tillbaka i tölt och galopp. Mkt pigg häst! Vädret var helt fantastiskt och det kändes verkligen att våren kommit.

I söndags var Helena här och fick låna snälla goa Frygg.

FullSizeRender 31

Vi red Kippingevägen till asfaltsvägen och tillbaka. Jag tänkte helt fel och slängde på Mímir ett hackamore. Hade någon sorts idé att det var bättre då han varit så extremt framåt dagen innan att jag fått ta tag rätt hårt i munnen på honom. Det var säkert bättre för hans mun men säkerhetsmässigt var det idioti. Han blå-sket i mig på vägen hem och drog. Det var något nytt! Från tölt blev det idiotpass (jääääävlar vad det gick snabbt!) och till slut idiotgalopp då han märkte Frygg försökte komma ikapp. Fick ner honom i skritt vid bondgården, där han för övrigt fjollade ur över en kossa som han säkert sett hundra gånger innan. Väldigt billig häst just då!

Kim tyckte det var rätt roligt att jag ville göra korv av Mímir när jag kom hem då jag bara överöst honom med beröm för alla framsteg vi gjort den senaste månaden. Ja ja. Han har väl en poäng 😉 Men inget mer hackamore när vi rider ut! Jag blev lite paff då Mímir brukar vara så himla lyhörd och känslig men nu har han tydligen vårkänslor. Allt samlande och laddande arbete verkar ha blivit lite väl taggande också. Man brukar ju tala om hur mycket eller lite vilja en islandshäst har. Mímir har mycket vilja. Oh yes… Nu blir det lydighetsträning de luxe.

IMG_4592

Bilden ovan visar graden av Ymir-plågeri vi utsätter vår stackars lånehund för. Titta blicken! Mackan är så nära och ändå får man inte ta den! Ymir tycker jag är en riktig taskmört.

Annonser