Etiketter

, , , , , ,

Vägde stona med måttbandet idag. Båda har tappat 8 kilo. Perfekt. Isold väger nu 442 kilo och Öska 394. Får se hur de ser ut i maj när jag tänkte de ska betäckas. Får eventuellt skjuta på det någon månad om Isold inte gått ner tillräckligt mycket. Det är ju inte meningen de ska bantas när de är dräktiga. Sen vet jag inte om de tänkte komma igång och brunsta heller så länge de ligger på energiminus i fodret.

Jag har bokat plats åt dem hos Álfur fra Selfossi. Har jag skrivit det? Sak samma. Han kommer stå på Stenholmen i år så Isold och Öska ska dit 😀 Sikta mot stjärnorna! 😉

alfur_landsmot_web.jpg

Álfur på Landsmot. Bild från Stenholmens hemsida.

Avmaskade dem igår. Tyckte jag var smart och använde Equimaxtabs, som är smakliga tabletter de får som ”godis”, istället för att slabba med avmaskningspasta. Jättesmart… Öska slurpade i sig sin dos på nolltid men Isold tvärvägrade efter hon fått i sig hälften. Slutade med att jag fick krossa tabletterna, blanda pulvret med vatten och spruta in det i munnen på henne. Fick förstås kladd över hela jackan. Det var ju en bra tanke, suck… (Trodde de skulle äta dem eftersom till och med kräsna Mímir ätit tabletterna frivilligt tidigare, heh.)

I helgen ska jag åka och köpa en ny skottkärra och grep. Behöver mocka hagen. Vill inte använda samma utrustning som till hönsen på grund av, den visserligen mycket låga, salmonellarisken. Salmonella kan överleva länge i markerna och blir det föl är de extra känsliga för smittan. Yrkesskadad 😉

Annonser