Etiketter

, , ,

Red för Ann-Marie Röst i torsdags. Paddocken var väldigt blöt och tung och Mímir var väldigt grinig i början. Funderar på om han har förbudskatarr igen. Ska kolla och kanske hiva in lite naturell yoghurt för att starta om bakteriefloran.

Efter ett tag släppte det och Mímir jobbade på i en bra arbetsform med lång överlinje och ”långsamma fötter”. Han kändes helt underbar. Mjuk och smidig.

Efter uppvärmningen fick vi en ny övning att arbeta med. Jag skulle rida på en diamantformad ridväg mellan X, långsidan, mitten på kortsidan och långsidan. Fokusera på vägen. Sen skulle vi göra det i trav och jag skulle sitta om till fel sittben och rulla in hästen i galopp, för att sedan återgå till trav. Det var ungfår här det slutade gå bra 😉

Jag fick Mímir i trav och lyckades med nöd och näppe hålla oss på diamanten men så fort jag bytte sittben blev det tölt. Jag känner själv att jag helt tappat min känsla för vilket sittben som är rätt. Jag som brukade vara klockren på det. 😛

Att gå från galopp till trav är något vi aldrig provat, jag och Mímir. Vi behöver helt klart träna på det!

När vi sladdat iväg åt fel håll några gånger fick vi göra övningen i tölt och galopp istället. Tölt-galopp några steg-tölt osv. Tanken var att Mímir skulle gå med bra överlinje i tölten (traven *host*…) och fortfarande behålla den i galoppen. Det var därför vi bara skulle galoppera ett par steg och sedan byta tillbaka till tölt. Denna variant gick däremot jättebra! Fattade galopp genom att lätta på innern som Gummi sa och det gick finfint. Rätt fattningar och på bestämda platser varje gång. Whiiiii!

Jag skulle tänka på att vrida bak min yttre höft i galoppen sa Ann-Marie.

Jättebra övning! Galoppen blev väldigt bra. Bärig och kontrollerad. Nice!  Nu ska vi träna på den i trav också. Byta sittben vid X och rulla över i galopp.

Både jag och Mímir var rejält svettiga efter lektionen.

 

 

 

Annonser