Etiketter

, , , ,

Jag var jättetrött när jag gick till stallet, trots att jag bara jobbat halvdag, men ridlektionen för Ann-Marie Röst gick superbra ändå.

Underlaget i paddocken var finare än på länge och det uppskattade nog Mímir. Vi fick värma upp på diamanten med galoppfattningar. Blev inte så bra då Mímir kopplade på ”idiotspring”-läget men Ann-Marie fick snart ordning på oss. Vi fick köra från tölt till galopp och tillbaka, och strunta i skritten. Genast blev hästen lugnare och helt kontrollerbar.

Målet var att Mímir ska fortsätta gå i fin form i arbetsgalopp efter övergången från arbetstölt och sedan tillbaka igen. Det gick riktigt bra. Jag skulle fortsätta galoppera till han gick som han skulle innan jag saktade av för att inte belöna fel.

För att fatta galopp skulle jag först rolla Mímir i tölten. -Vaddå? sa jag. -Hur gör man när man rollar? Haha. Snacka om att jag har en extremt taktren tölt på min häst när jag måste be om instruktioner för att få honom att rolla mot galoppen. Jag skulle iaf liksom galoppera med sikten och på så sätt få honom i lite obalans. Det fungerade efter ett tag men jag fick jobba hård för att rubba Mímirs balans… Stadig pålle 😉

Vi provade ta trav från galoppen men det gick inte alls. Behövs tränas på!

Sen skulle vi gasa upp i mellantölt och att öka farten var inga problem som vanligt. Innerskänkel till yttertygel vid minsta motstånd och jag skulle se till att få igenom mina hjälper utan att sakta ner. Fick kämpa för att hålla tungan rätt i mun i den farten men min superhäst gick som en klocka. En snabb klocka, hehe.

Svettigt värre

Mímir var urhärlig att rida idag. Mjuk och trevlig, jättefin hals och överlinje och trevlig attityd. Sitter fortfarande och ler.

Rullningsproffset

Uppdatering 1/4 (inget skämt…): Kom på en grej som Ann-Marie var på mig om stup i kvarten. Vid galopp i vänster varv får jag inte höja ytterhanden, vilket jag tydligen gjorde hela tiden om Mímir var seg på att lyssna på ytterskänkeln. Note to self!

Annonser