Etiketter

, , ,

Fick hjälp av Monica med stona idag så jag kunde rektalisera Öska samt ge båda den andra sprutan (av tre) i grundvaccineringen mot botulism.

Snacka om snälla hästar! Ingen reaktion alls när de fick sina sprutor.

Öskubuskas undersökning gick jättebra. Jag var lite ringrostig då det var över tio år sedan jag dräktighetskollade en häst sist men hon stod så still så det var inga problem. Resultatet då? Inte dräktig. Skitbra! Hon är bara ojämnt bullig och uttänjd i sidorna efter tidigare föl. Mjölken i spenarna och slappheten kring svansroten kan jag inte förklara men inget kändes skumt med livmoder och äggstockar iallafall. 🙂

Här nedan är en bild på Öska direkt ur hagen. Monica gav henne en putsning av man och svans och fick bort massor med döda hår så hon såg betydligt mer städad ut när hon släpptes tillbaka till Isold. Jag behandlade henne dessutom mot pälsätare. Lika bra innan hon blir dräktig för då vill jag inte hålla på med en massa starka medel.

Dålig mobilbild på ej helt korrekt uppställd häst men den visar rätt bra hur mycket Öskubuska gått ner i vikt. Hon är inte tjock längre utan bara bukig.

Har ingen bild på Isold från idag men domen från Monica var: ”Nu ser hon bara ut som en tjock häst och inte som en vandrande depå (med fett)”. Ha ha. Sant. Nu skulle jag inte skämmas allt för mycket över att slänga upp en ryttare på henne men det slipper hon nu när hon inte har några skor.

 

Annonser