Etiketter

, , ,

Lektionsdags igen för Ann-Marie idag. Zola kunde inte rida idag så det blev privatlektion, hehe. Hade inte ridit något på en dryg vecka av olika anledningar så det var spännande att sitta upp och se hur Mímir skulle vara. Finns bara ett ord: suverän! Han funkar bra på att vila i form i hagen  😉

Vi fick börja med skrittarbete på spåret. Fick testa höja händerna rejält och dutta m spöt på korset för att riktigt sätta honom på bakdelen. När han samlade sig fick jag sänka händerna och driva på med skänklarna för att öka farten och minska samlingen som belöning. Efter ett tag fick jag göra samma sak men på volt och låta honom gå fram i tölt efter samlingen istället. När det satt som det skulle gick hela övningen i tölt. Han gick så bra!

Det var svårare i vänster varv då han gärna ville vika sig i halsen och skjuta ut höger bog. Jag fick verkligen fokusera på att rida honom så rak som möjligt och efter det släppte det i det varvet med.

Både jag och Mímir tyckte det var skitkul när vi fick gasa på (med skänkarna och sänkta händer) i mellantölt på långsidorna efter samling på kortsidorna. A-M ville jag skulle experimentera med att hålla händerna jättehögt i samlingen och jag tycker hästen svarade bra på det. Det blev tydliga signaler om inte annat.

Mímirs tölt var så härlig! Långa bakbenssteg och det kändes som jag satt över rumpan på honom i princip. Han fick tydligen till rätt coola frambensrörelser också. 😀

Avslutade med att trava på spåret. Det var lite knepigt att fatta trav först då Mímir var lite lätt hjärntvättad på tölt. Jag får inte släppa ut honom lång om vi missar i travfattningen utan fortsätta envisas med ordentlig tygelkontakt och samla mer och sen gå på det igen (med lite sänkta händer).

A-M tyckte det ska bli intressant att se hur Mímir går om två veckor efter att vi tränat på samlingsarbete till dess. Tycker jag med. 🙂 Dessutom är det Gummi-kurs i början av maj och han har ju gett oss i läxa att jobba mkt med samling. Spännande veckor!

Annonser