Etiketter

, , , , , ,

Ny viktrapport enligt viktmåttbandet: Öskubuskas vikt är oförändrad på 378 kilo och Isold har gått ner sex kilo till 408. Helt okej, det är ju Isold som fortfarande behöver bli av med ett antal kilo.

Tog upp stona till Mälhamras paddock och lät dem springa av sig. Passade på att ta några bilder med min nya kamera. Tyvärr var kameran inget att hänga i julgranen; tycker bilderna blev skittdåliga på automatikläget. Trist. Det är ju en ”peka-och-klicka”-kamera, i lite högre prisklass dessutom, och ska inte behöva macklas med så mkt för att få vettiga bilder.

Här kommer lite bilder på damerna när de rör på sig:

IMG_0114.jpg

IMG_0131.jpg

Hingstarna blev helt till sig. Kan man ju förstå.

IMG_0148.jpg

Tjusiga Öska. 19 år och ur form. Wow!

IMG_0150.jpg

Isold kan trava! Inte så smickrande med fettvalken bakom armbågen bara…

IMG_0269.jpg

Öska ser ut som ett hus jämfört med Isold på denna bild, hehe.

Ledde upp dem till Mälhamra med Isold i repgrimma och Öska i vanlig lädergrimma. Öska är en artig typ och Isold men har fortfarande ångvältstendenser och kan försöka kliva förbi mig. Den gubben går inte med mig utan det blev lite stopp här och var där hon fick backa. Hon skötte sig riktigt bra efter ett par tillsägelser, även när hon fick gå förbi tjusiga hingstar.

Både Isold och Öska kärade ner sig i Gandalf som gick i hagen bredvid paddocken. Stackars Skelmir på andra sidan kämpade för att visa upp sig men det struntade damerna i. Det ska tydligen vara killar med blå ögon i år 😉

Det var riktigt kul att se hur fint de rörde sig trots att de inte är i kondition, särskilt Isold som fortfarande är så tjock. Och då har hon ändå gått ner 62 kilo hittills enligt mätningarna.

Öska gick över i pass ibland men töltade för det mesta när de sprungit av sig. Isold gick mest i trav. Isold tog i ordentligt med bakbenen medan Öska satsade mer på frambenslyft. Ser verkligen fram emot deras föl nästa år. Blir så intressant att jämföra då de ska betäckas med samma hingst.

Annonser