Etiketter

, ,

Nu går damerna officiellt på bete. Slutade ge extra hö förra veckan då de började gå upp i vikt igen. Mineraler och lite kallpressad linfröolja (ihop med en dutt lucernhack för att suga upp oljan) är det enda extra de får.

Dagsfärsk bild. Öskubuska t.v. och Isold halvvägs i diket t.h.

Öska är riktigt fin i hullet nu. Isold skulle väl egentligen behöva tappa minst 40-50 kilo till men det kommer inte hinnas med innan hon blir dräktig. Alla fettdepåerna är mjuka och fladdriga på henne nu, ser rätt roligt ut när hon kommer springande hehe. Hon väger strax under 400 kilo nu.

Båda stona har blivit såriga kring juvren av svarta knott som som hänger sig fast och biter. Smorde in med beckolja blandat med rapsolja. Det funkar mot broms så jag förväntar mig bra resultat. Snälla Monica kom över med ett par gamla eksemtäcken som jag ska laga och sen kan använda mot insekter. Tänkte försöka låta bli kemiska bekämpningsmedel (förutom beckoljan under ramgen då) då jag är gravid och de kommer gå dräktiga.

Känns inte som jag haft så mycket att skriva på bloggen den senaste veckan. Jag har haft skitont av foglossningen och knappt kunnat göra något. Svårt att inte deppa när våren kommit och jag ser de fina grusvägarna jag velat rejsa runt med Mímir på. Med TENS-apparaten igång kunde jag jobba i torsdags, det är väl i alla fall något.

En rolig sak är att det är dags att inseminera stona med Alfur snart. Hoppas de tar sig snabbt. Ska bli så roligt med föl nästa år!

 

 

Annonser