Etiketter

, , , ,

Det var inte pollenallergi jag åkt på utan en rejäl förkylning. Bra. Nu är jag på bättringsvägen tack och lov.

Idag var det så varmt ute att jag gav mig på att bada Öska. Hon är den av stona som var mest skitig; grisig i både man och svans och vinterpälsen satt kvar tussvis. Inte vackert.

Maken till snäll häst att bada har jag aldrig varit med om. Band upp henne till en tall på tomten och hon stod som ett ljus trots att jag bara hade kallvatten i vattenslangen. Det tog mig säkert en timme att schamponera igenom henne och skölja ur allt.

Fick loss den sista vinterpälsen när jag skrapade av vattnet efteråt. Passade även på att kamma ut man och svans. Öska har inte så mycket tagel som mina andra hästar så det tog inte så lång tid. Om jag skulle vilja ta mig igenom Isolds man lär det ta ett tag…

IMG_5288

Avslutade med att smörja in med både hästsalva samt beckoljeblandning kring juver, längs magen och på insidan av benen.

IMG_5280.JPG

Självklart var Öska tvungen att rulla sig när jag släppte henne i hagen igen, hehe. Jag har iallafall bildbevis på att hon varit ren ett tag 😉

IMG_5291.jpg

Annonser